Optuženi Vladimir Gordoš od ponedjeljka na slobodi

Pulski je sud je, kao i ranije Vrhovni, ocijenio da Gordoš na slobodi neće ometati kazneni postupak (arhiva)
Pulski je sud je, kao i ranije Vrhovni, ocijenio da Gordoš na slobodi neće ometati kazneni postupak (arhiva)

Vladimir Gordoš (50) iz Pule koji je optužen da je lanjskog svibnja iz koristoljublja, zbog duga od 17.900 eura, likvidirao Aldina Pašukana (48) iz Medulina u ponedjeljak je, nakon osam mjeseci, pušten iz istražnog zatvora na slobodu. Potvrdila nam je to glasnogovornica Županijskog suda u Puli sutkinja Edvina Draguzet Suevich.

- S obzirom na to da je izvanraspravno vijeće nakon održane sjednice ocijenilo da, nakon što je podignuta optužnica, ne postoje okolnosti koje bi ukazivale da je istražni zatvor nužan radi neometanog odvijanja daljnjeg postupka, istražni zatvor je ukinut i naloženo je puštanje okrivljenika na slobodu, priopćila je Edvina Draguzet Suevich, navodeći da početak suđenja još nije zakazan. 

No u pulskom Županijskom državnom odvjetništvu ne misle tako te su se žalili na rješenje kojim je Gordoš pušten na slobodu. Mirjana Zenzerović, glasnogovornica ŽDO-a, veli da odvjetništvo smatra da je sud pogrešno ocijenio neke činjenice jer je riječ o vrlo teškom obliku kaznenog djela počinjenog na vrlo podmukao način.

- Smatramo da je u ovom predmetu produljenje istražnog zatvora nužno radi neometanog odvijanja kaznenog postupka, zaključuje Zenzerović.

Gordoš je optužen da je 13. svibnja između 22 i 23 sata pozvao svog prijatelja Pašukana da dođe na Medulinsku cestu radi popravka automobila, a zapravo ga je namamio da ga likvidira. Gordoš je, kako je navedeno u optužnici, to učinio da Pašukanu ne bi vratio dug od 17.900 eura. Kada je Pašukan svojim land roverom došao na dogovoreno mjesto i stao, Gordoš mu je prišao i pucao mu u glavu. Pašukan je bio na mjestu mrtav, a njegovo tijelo je pronađeno tek oko 2 sata u noći. Gordoš je nestao, ali je već ujutro uhićen i od tada pritvoren. (Piše Marica KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter