Optuženi pulski poštar i diler

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo dvadesetak dana nakon što je slucaj razotkriven, Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv pulskog poštara Slavoljuba Stojanovica (47) zvanog Lele i Alena Morettija (39) zbog šverca 144,57 grama kokaina iz Argentine.

Optužnica ih tereti da su pocetkom svibnja 2010. iz Argentine preko Frankfurta, a radi daljnje prodaje, u Pulu putem poštanske pošiljke uvezli nešto manje od 150 grama kokaina koji je bio zapakiran u 51 paketic te ušiven u žensku torbicu. Sadržaj pošiljke nisu uspjeli distribuirati jer je posao osujetila policija.

Kako smo vec pisali, prije nepuna tri mjeseca Alen Moretti je od poznanika Slavoljuba Stojanovica Lelea, dugogodišnjeg zaposlenika Pošte, zatražio savjet kako da iz inozemstva uveze kokain koji je trebao biti namijenjen daljnjoj (pre)prodaji. Poštar Lele ga je pak instruirao kako da drogu uspješno uveze a da se pritom zamete kljucni trag, odnosno pravi primatelj.

Tako je, prema savjetima iskusnog poštara Stojanovica, pošiljka s drogom stigla u poštanski ured u Šijani, gdje on godinama ureduje, a bila je naslovljena na izmišljeno ime i prezime s pulskom adresom, u naselju Šijana. Nakon što je paket stigao, Slavoljub Stojanovic ga je, po obecanju, odnosno dogovoru s Moretttijem, preuzeo, te mu ga je kad "zrak bude cist" trebao predati.

No, primopredaja je ipak osujecena. Prema neslužbenim informacijama, istražitelji su pošiljku nadzirali još od njezinog polazišta, a pod prismotrom je bio i poštar, koji je, cini se, u jednom trenutku na to i posumnjao. Stoga je, navodno, neko vrijeme odugovlacio s isporukom paketa te ga naposljetku razdužio u poštanskom uredu s opravdanjem da nije našao primatelja. Tada ga je zaskocila policija, a poštar Lele je priznao nedjelo.


Podijeli: Facebook Twiter