Optuženi krijumčari marihuane uhićeni u akciji Nikita

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Protiv desetorice krijumčara marihuane, uhićenih u travnju u akciji Nikita dok su iz Albanije u Hrvatsku brodom pokušali prokrijumčariti više od 800 kilograma 'trave', Uskok je podigao optužnicu kojom ih, osim za trgovinu drogom, tereti i za zločinačko udruživanje.

Uskok tvrdi da su u skupini osmorica hrvatskih državljana te dvojice državljana Bosne i Hercegovine. Dio droge prevezene iz Albanije navodno su planirali prodati na području Zagreba i drugih gradova u Hrvatskoj, a ostatak prokrijumčariti u zapadnoeuropske zemlje. O akciji Nikita, koja je nakon mjeseci praćenja i prisluškivanja telefona rezultirala zaplijenom 806 kilograma marihuane, policija je izvijestila početkom travnja, par dana nakon što su u blizini Primoštena presreli ribaricu u čijim je tankovima za gorivo bilo skriveno ilegalno bilje zamotano u 770 paketa.

Osim posade tada su uhićeni i pomagaći s kopna koji su navodno bili zaduženi za prijenos novca, nabavu mobitela, primanje i prijenos poruka te daljnji prijevoz i preprodaju marihuane. Jedan od članova navodno se i u Lučkoj kapetaniji trebao raspitati može li se krijumčarska brodica uočiti radarom. Zaplijenjena droga procijenjena je na više od 10 milijuna kuna, a u uličnoj bi preprodaji dosegla i znatno višu vrijednost. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter