Optuženi i dalje negiraju navode iz optužnice

Napad nožem na Aleksandra Vidnjevića dogodio se na motosusretu u Santa Marini (M. SARDELIN)
Napad nožem na Aleksandra Vidnjevića dogodio se na motosusretu u Santa Marini (M. SARDELIN)

Iznošenjem obrane Adnena Budimovića (27) iz Ljubljane optuženog za ubojstvo Aleksandra Vidnjevića (25) iz Poreča, Igora Ilića (33) iz Jesenica te Primoža Požuna (30) iz Krškog optuženih za sudjelovanje u tučnjavi, kao i završnim govorima zastupnice optužbe i branitelja jučer je pred vijećem suca Zdravka Garića na Županijskom sudu u Puli zaključena rasprava vođena zbog smrti Porečana Vidnjevića na motosusretu u Santa Marini kod Vabrige 2012. godine.

Prvookrivljeni Budimović u svojoj je obrani ispričao da su on i Ilić u Santa Marinu došli motociklima, dok su njegova supruga i dijete te Ilićeva supruga došle autom.

- Cijelu subotu proveli smo na plaži, u sunčanju i kupanju, a budući da su supruge odlučile otići natrag u Sloveniju, uzeli smo stvari iz auta i spremili ih u šator prijatelja. Inače ne konzumiram alkohol, ali tu sam večer popio sangriju družeći se na šanku s prijateljima i poznanicima iz Slovenije. Nisam obraćao pažnju što se događa dolje na plaži, niti sam vidio Osu i Ilića.

Drugooptuženi Ilić negirao je krivnju rekavši da se ni s kim nije tukao. Primož Požun, koji je jedini iznio obranu još u Državnom odvjetništvu, ostao je pri tom iskazu ističući da su bili napadnuti.

U završnim govorima koji su potrajali više sati zamjenica županijskog državnog odvjetnika Andreja Štefekov ustvrdila je da smatra da je okrivljenicima dokazano da su počinili kaznena djela. Međutim, obrana je imala potpuno drugačiji stav. Od toga da su za ovaj kobni i nedovoljno razjašnjen događaj optužene pogrešne osobe, do činjenice da ostali sudionici tučnjave uopće nisu optuženi pa ni prekršajno prijavljeni. Objavu presude sudac Garić najavio je za ponedjeljak u 14.30 sati. (M. KOŠTA) 

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter