Optužena jer je glumila žrtvu terorističkog napada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državni tužitelj u američkoj saveznoj državi Massachusetts podnio je tužbu protiv 26-godišnje Amerikanke jer se lažno predstavljala žrtvom terorističkog napada na Bostonskom maratonu u travnju ove godine i oštetila fond za stradale za 480.000 dolara.

Audrea Gause je lažno tvrdila kako je u bombaškom napadu pretrpjela ozljedu glave zbog čega ima gubitak pamćenja, oslabljen govor, te trajni gubitak pojedinih motornih funkcija. Iz fonda za žrtve dobila je 480.000 dolara.

Međutim, policija je dobila dojavu kako mlada Njujorčanka u trenutku napada na Boston uopće nije bila u tom gradu nakon čega je otvorila istragu.

"Ona je praktički krala novac od stvarnih žrtava terorističkog napada na Boston za koje su ljudi su velikodušno uplaćivali novac u fond za pomoć," kazala je državna tužiteljica Martha Coakley.

Gause je druga lažna žrtva terorističkog napada u Bostonu. Početkom srpnja je otkriveno kako je jedan čovjek tražio novčanu kompenzaciju za svoju 'ranjenu tetu' koja je, kasnije je otkriveno, preminula prije više od deset godina. U terorističkom napadu na bostonski maraton tri su osobe poginule, a 264 je ozlijeđeno. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter