Optužen Slovak koji je opljackao Radina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv slovackog državljanina V. R. (33) zbog dva razbojstva, medu kojima je i prepad na pulskog dogradonacelnika Fabrizia Radina (51).

Slovak se tereti da je 28. srpnja oko 23.45 u Karlovackoj ulici u Puli Radinu prišao dok je ovaj bio u zaustavljenom svom automobilu lancia musa. Tada je otvorio vrata, uperio u Radina plinski pištolj i zatražio da mu preda novac i druge vrijedne stvari.

Dogradonacelnik je razbojniku predao mobitel i novcanik s novcem, karticama i dokumentima.

Kriminalac-turist je prepad na Radina izvršio neposredno nakon što je ovaj ušao u svoj automobil. Policija je kod razbojnika pronašla ukradene stvari, a navodno se okoristio s nekoliko stotina kuna.

Promptnom akcijom policije, ali i zahvaljujuci izuzetnom opisu automobila u kojem se udaljio (crvena škoda fabia slovackih registarskih oznaka), razbojnik je istog dana zaustavljen i uhicen na granicnom prijelazu Kaštel, zajedno s još dvojicom njegovih sunarodnjaka.

Osim za prepad na Radina, Slovaka se tereti i da je istog dana, ujutro oko 9 sati, u Rijeci prišao Š. V. D. te uz prijetnju plinskim pištoljem od njega uzeo novac. Slovak je zatim Rijecaninu s ramena istrgnuo i plavu torbicu u kojoj se nalazio mobitel i pobjegao.


Podijeli: Facebook Twiter