Optužen policajac koji je tražio seks od vozačice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjeg prometnog policajca koji je sredinom listopada od vozačice, koju je zaustavio zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, tražio seks u zamjenu za oprost kazne, zbog čega ga tužiteljstvo tereti za kazneno djelo bludne radnje.

Policajac D.B. bio je suspendiran s dužnosti nakon što je 13. listopada u Dugoj Resi prilikom kontrole prometa počinio bludne radnje nad 27-godišnjom vozačicom, koja ga je prijavila kolegama.

U optužnici stoji kako bi taj policijski "bludnik", ako karlovačko tužiteljstvo na Općinskom sudu dokaže njegovu krivnju, mogao za to odgovarati kaznom zatvora do jedne godine. 

Iako je tužiteljstvo tražilo da policajac tijekom istrage bude u istražnom zatvoru, sudac istrage nije udovoljio tom zahtjevu već je osumnjičeniku odredio samo mjeru zabrane kontaktiranja sa žrtvom, te je bio pušten da se brani sa slobode. 

Isti policajac je sedam godina ranije bio kazneno prijavljen za silovanje svoje djevojke, ali je u tom predmetu oslobođen krivnje, a žena koja ga je prijavila bila je novčano kažnjena za lažno prijavljivanje kaznenog djela. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter