Optužen britanski DJ uhićen s drogom na Unknownu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Andrew David Bird (27), državljanin Velike Britanije iz Yorka, informatički tehničar i DJ koji je uhićen 13. rujna u turističkom naselju Amarin u Rovinju tijekom održavanja Unknown festivala optužen je na Općinskom sudu u Bujama za produljeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Optužnica još nije potvrđena jer se Bird ponovno žalio na odluku o određivanju, odnosno produljenju istražnog zatvora. Naime, Bird je pritvoren u Puli od uhićenja, a tada mu je bilo i određeno jamstvo od 300.000 kuna koje nije uplatio te mu je pritvor produljen zbog opasnosti od bijega. Zbog odluke o produljenju istražnog zatvora, Bird se najprije žalio Županijskom sudu u Puli, a potom i Ustavnom sudu koji je 9. listopada odbio njegovu tužbu s obrazloženjem da mu nisu povrijeđena prava. Već 1. listopada pazinsko je Državno odvjetništvo podnijelo optužnicu sudu u Bujama s prijedlogom da mu se pritvor produlji te je sud tako i odlučio. No, Bird je i na tu odluku podnio žalbu Županijskom sudu u Puli pa optužnica još nije potvrđena.

Pazinsko Općinsko državno odvjetništvo tereti Birda da je 13. rujna oko 23 sata u turističkom naselju Amarin u Rovinju radi prodaje posjedovao više PVC vrećica s 22 tablete droge MDMA, težine 5,45 grama i 4 PVC vrećice s 3,13 grama ketamina. U kući u Krmedu, koju je unajmio s prijateljima, policija je u pretrazi 14. rujna pronašla više paketića s 26,13 grama kokaina, više vrećica s 20,13 grama ketamina te više paketića s 4,65 grama mefedrona.

Sumnja tužitelja da je Bird drogu posjedovao radi prodaje, a ne za vlastite potrebe i prijatelja s kojima je došao na rovinjski festival proizlazi i iz činjenice da su u kući u Krmedu pronađene i dvije digitalne vage s tragovima droge te 1.400 praznih vrećica, ali i 52.230 kuna, novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge.

Pazinsko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je da se 27-godišnjak osudi na dvije godine zatvora te da mu se, osim nedozvoljenih supstanci i vaga, oduzme imovinska korist ostvarena kaznenim djelom i to 52.230 kuna, 310 funti i 85 eura. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter