Optužbe na racun Grbica nisu potvrdene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unutarnjim nadzorom u Ravnateljstvu policije nisu utvrdene cvrste okolnosti kojima bi se mogle potvrditi optužbe bivšeg potpredsjednika vlade i prvooptuženoga u aferi s Podravkom Damira Polanceca na racun glavnog ravnatelja policije Olivera Grbica, doznaje se danas od glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca.

"Iz onog što je utvrdio odjel unutarnje kontrole MUP-a ne proizlaze cvrste okolnosti kojima bi se mogli potvrditi navodi o glavnom ravnatelju policije", izjavio je Hini Borovec, dodajuci da su rezultati sedmodnevnog nadzora proslijedeni Državnom odvjetništvu RH koje može donijeti odluku na temelju nalaza policije ili zatražiti provodenje dodatnih radnji.

Kazao je da je tijekom unutarnjeg nadzora obavljeno više obavijesnih razgovora, medu ostalim i s glavnim ravnateljem policije, da je pregledana razlicita dokumentacije te provjerena korespodencija i službene bilješke.

Polancec je nedavno optužio Grbica, medu ostalim, zbog navodnog nagovaranja na pisanje anonimnih prijava protiv oporbenih politicara. Prije toga je Grbica SDP-ov zastupnik Slavko Linic optužio da je autor anonimne prijave protiv njega u kojoj ga se sumnjici za navodni nestanak 800.000 njemackih maraka namijenjenih nabavi oružja 1991.

Nakon tih javno iznesenih optužaba predsjednik države Ivo Josipovic zatražio je hitnu sjednicu Vijeca za nacionalnu sigurnost (VNS), a jedan od zakljucaka sjednice bio je nalog mjerodavnim tijelima da provjere navodne zloporabe kaznenopravnog sustava i o tome izvijeste VNS. Grbic je sve optužbe odbacio.


Podijeli: Facebook Twiter