Optužba protiv supruga Mije Begovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Željko Žnidaric (59), muž poznate glumice Mije Begovic, i njegov sin Borna (26) odgovarat ce za prijevaru u gospodarskom poslovanju kao odgovorne osobe trgovackoga društva Euroing iz Zagreba.

Zbog prijevare kojom su oštetili cetvoricu Zadrana zadarska policije je protiv njih podigla dvije kaznene prijave, jednu 2008. godine, a drugu godinu kasnije. Prva je prijava u nedostatku dokaza odbacena, no druga je sada završila optužnim prijedlogom. Otac ce odgovarati zbog pomaganja, a sin zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Na teret im se stavlja da su, kako bi ostvarili korist za svoju tvrtku Euroing, oštetili Marinka Šimiceva iz Zadra za iznos od 269.758 kuna. Rijec je o dvije cestice zemlje površine 176 i 366 metara cetvornih na Putu Dikla, za koje su Žnidarici s Marinkom Šimicevim još 1991. godine zakljucili ugovor o kupoprodaji zemljišta i neistinito mu prikazali da ce u roku od dvije godine izgraditi, a potom mu predati u vlasništvo poslovni prostor od 30 kvadrata.

U katastru su ishodili pravo vlasništva te se na to zemljište uknjižili. Kao instrument osiguranja, Žnidarici su Šimicevu izdali bianco zadužnicu na iznos od 300 tisuca kuna iako su znali da za taj iznos nema pokrica, odnosno da se Šimicev nece moci naplatiti jer na racunima njihovog trgovackog društva nije bilo sredstava.

Proteklih godina Šimicev je preko svog odvjetnika u više navrata kontaktirao Žnidarice i potraživao naknadu duga, no dobivao je samo obecanja koja se ni do danas nisu ispunila pa je sve završilo prijavom.


Podijeli: Facebook Twiter