Oprtalj: Štokovac predsjednik Vijeća u petom mandatu


Za predsjednika oprtaljskog vijeća na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici ponovno je izabran Ivan Štokovac s liste IDS-SDP koji će ovu funkciju obnašati u petom mandatu. Novi saziv oprtaljskog vijeća spoj je iskustva i mladosti i zasigurno je među mlađima u Istri jer mu je prosjek 35 godina.

- Posebno mi je drago što imamo dosta mladih vijećnika. Očekujem dobru suradnju i konstruktivan rad sve s ciljem da stvorimo što bolje uvjete života na oprtaljskom području i opravdamo povjerenje birača, istaknuo je Štokovac.

Sjednicu je otvorila Slobodanka Vale iz Ureda državne uprave u Istarskoj županiji. S obzirom na to da je nositelj liste IDS-SDP-a Aleksander Krt izabran za načelnika, a Roberta Kalčić za njegovu zamjenicu, na dužnosti vijećnika zamijenili su ih Dejan Vežnaver i Sebastijan Bančić, prva dva sljedeća kandidata s te liste.

No, tu nije kraj vijećničkim izmjenama. Izabrani kandidati Goran Ivančić i Maja Vižintin s liste grupe birača nositelja Danka Galijaševića, podnijeli su ostavku. Vlasta Janković kao druga neizabrana kandidatkinja s iste liste također je podnijela ostavku, pa će u Vijeću sjediti četvrta i šesti s te liste - Ljerka Vižintin i Sandi Cotić.

U novom sazivu iduće četiri godine bit će šest vijećnika s liste IDS-SDP: Ivan Štokovac, Ivan Ipša, Deni Basaneže, Silvio Visintin, Dejan Vežnaver, Sebastijan Bančić te tri vijećnika s nezavisne liste: Danko Galijašević, Ljerka Vižintin i Sandi Cotić. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter