Oproštajno druženje s izraelskim veleposlanikom

Yosef Amrani u posjetu Istarskoj županiji (D. MEMEDOVIĆ)
Yosef Amrani u posjetu Istarskoj županiji (D. MEMEDOVIĆ)

Veleposlanik Izraela Yosef Amrani danas je bio u posjetu Istarskoj županiji. Radi se zapravo o oproštajnom posjetu veleposlanika koji odlazi na novu dužnost i tim su ga povodom primili istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Župan je nakon susreta okupljenim novinarima rekao da se nada da će se suradnja koju su ostvarili nastaviti i u budućnosti te da će se, pored kulturne, pokrenuti i, još važnija, ekonomska suradnja.

Amrani se također zahvalio na suradnji, kazavši da se osjećao izuzetno dobrodošlim te je i on izrazio nadu u buduću suradnju i s njegovim nasljednikom.

- Vjerujem u Istru i Republiku Hrvatsku. Potencijala za ostvarenje suradnje ima, počevši od turizma, trgovine, samo je nebo granica, kazao je Amrani.

Na novinarska pitanja koliko je projekata konkretizirano ili koji će to biti, odnosno koliko smo ozbiljni kao zemlja, veleposlanik je kazao da je on diplomat stoga neće na to odgovarati. Ipak, rekao je da bi Hrvatska svakako trebala pojednostaviti administraciju, "očistiti" pravosuđe, a najvažnije od svega da je transparentna. Kada se to dogodi, bit će jednostavnije, rekao je veleposlanik.

Gradonačelnik Miletić je pak rekao da ga veseli što su neke od izraelskih investicija već ostvarene. Na pitanje je li Izraelcima ponudio konkretne projekte, primjerice investiranje u pulski aerodrom, o čemu je već bilo riječi, Miletić je rekao da se o svemu tome može razgovarati, podsjećajući da se još uvijek veći dio potencijalnih "prilika" za investiranje nalazi u većinskom vlasništvu države.

Na pitanje je li se na oproštajnom sastanku razgovaralo o prodaji vodnih resursa i župan i gradonačelnik odgovorili su odlučno odbacivši takvu tezu, napomenuvši da će vodni sektor ostati u javnom vlasništvu. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter