Oproštaj od Arsena u HNK Šibenik: Bio je jedan i jedini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred prepunim Hrvatskim narodnim kazalištem Šibenik danas je održana komemoracija za šibenskog kantautora Arsena Dedića koji je preminuo u 78. godini života. Pored prijatelja, poznanika i ostalih Šibenčana, od Arsena su se danas oprostila brojna poznata lica, od popularnog pjevača Massima Savića, gitariste Huseina Hasandefendića Husa, te producenta Nikše Bratoša, do Željka Bebeka.

Arsen je bio jedan i jedini, ponavljali su danas s govornice brojni njegovi prijatelji i poznanici.

U dirljivom govoru gradonačelnik Šibenika Željko Burić kazao je da je otišao čovjek zbog kojeg Šibenčani osjećaju ponos zbog svog podrijetla, dok je župan šibensko-kninski Goran Pauk napomenuo da se, među ostalim, i zbog Arsenovog stvaralaštva zaljubio u glazbu, prisjetivši se singlice "Moj brat" koju je, kako je kazao, puštao na očevom starom gramofonu.

U izjavi medijima Massimo je istaknuo da je Arsen bio čovjek zdravog, šibenskog sarkazma, te da mu je često znao govoriti kako ga prati i veseli se njegovim neuspjesima.

Arsenova talenta prisjetio se i Nikša Bratoš koji je kazao da se takvi umjetnici rađaju jednom u sto godina. Kad bi se na stranu stavilo cijelo Arsenovo stvaralaštvo, kazao je Bratoš, a sabralo samo ono što je svakoga dana govorio, bila bi to prava narodna mudrost. (H)


Podijeli: Facebook Twiter