Oproštaj od ?anija Bažona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotine ljudi, prijatelja, znanaca, poslovnih partnera, poslovnih kolega, clanova obitelji, oprostilo se u petak na gradskom groblju u Labinu od ?anija Bažona, potpredsjednika Uprave Glasa Istre, koji nas je iznenada napustio u 39. godini života.

"U ovom se trenu mnogi pitaju zašto. To je i normalno, ali svima koji su poznavali ?anija, to je pitanje suvišno. Živio je sto na sat. Želio je u što kracem vremenu uciniti što više. To i takav je bio njegov nažalost prekratak ovozemaljski život. ?ani je ucinio jako mnogo toga, uvijek više za ostale nego za sebe. U djetinjstvu za svoje roditelje i vršnjake s Vineža. Kasnije za svoje prijatelje iz srednjoškolskih i studentskih dana. Trka, sport, dobra djela - to je bio njegov život", kazali su u oproštajnom govoru njegovi najbliži prijatelji.

Naglasili su da je Bažon u svom samo 39 godina dugom životu postigao misiju stogodišnjaka. Prisjetili su se i njegovih posljednjih godina koje je posvetio medijima.

"Želio je da istarski medijski prostor bude ujedinjen. ?ani je ujedinjavao ljude. Bio je graditelj dobroga i sloge. Za ?anijem danas tuguju kolege i djelatnici iz Glasa Istre, Nezavisne istarske televizije i ostalih istarskih medija. Tuguje i citava Labinština i… trajalo bi to nabrajanje satima. Otišao je jedan veliki, pozitivni, samo dobrotom naoružan covjek, otišao je prijatelj svih. Otišao je ?ani, jedan i jedinstven", kazali su.

Željko Žmak, predsjednik Uprave Glasa Istre, u izjavi za Glas Istre kazao je da tuguje za ?anijem Bažonom, odanim kolegom, dobrim prijateljem i velikim covjekom.

"Cijeli Glas Istre tuguje i u ljudskom smislu teško cemo podnijeti ovaj teret. Ali, s ?anijem u mislima, Glas Istre nastavlja dalje i nema šanse da se sada zaustavi ili da ga netko drugi preuzme. To je prica koju smo zapoceli, u kojoj je ?ani svim svojim bicem sudjelovao i sukreirao je, i koja ce se definitivno nastaviti. Glas Istre nece stati, a ?ani ce uvijek biti uz naša srca", porucio je Žmak.

U redakciju Glasa Istre stigli su brojni brzojavi, e-mailovi, pisma sucuti.

"Najiskreniju sucut primite od saborskog zastupnika Damira Kajina, a povodom tragedije koja je zadesila vašu novinu. Gubitak ?anija necete samo vi osjetiti, vec i svi mi koji smo ga poznavali. Taj gubitak osjecat ce i Istra, a mi cemo ga se sjecati kao covjeka punog života koji je ucinio nešto što od njega nikada ne bismo ocekivali. Neka mu je laka rodna gruda", piše u telegramu koji je Glasu Istre uputio Damir Kajin.

Saborski zastupnik nam je, šokiran viješcu, uspio tek kazati da ce Bažona pamtiti po tome što je svima pomagao, što je bio uvijek na raspolaganju za svakoga tko mu se obratio za pomoc.

Njegov dugogodišnji prijatelj Ivan Herak rekao nam je da ga je smrt ?anija Bažona šokirala.

"Prošli smo zajedno puno toga. I dobroga i lošega. Jako ce mi nedostajati jer nije bilo dana da se nismo culi po nekoliko puta. Posljednji smo put u srijedu u Žminju popili zajedno kavu i ocito se tada, sad kad gledam s ove distance, želio od mene oprostiti. Jedino što mogu reci je da je po svim svojim karakteristikama i kapacitetima, moralnim, ljudskim i intelektualnim, bio ispred svoga vremena. Uvjeren sam da ce svima nama jako nedostajati. Bio je neponovljiva osoba vedra duha. S njim je uvijek bilo zabavno družiti se, putovati, slaviti", kazao je Herak.


Podijeli: Facebook Twiter