Oprezno u prometu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija upozorava da slijedecih nekoliko dana vremenske prognoze upucuju na nepovoljne vremenske uvjete za vožnju. Kiša, sumaglica i niska temperatura oko ledišta posebice u središnjoj Istri otežavati ce promet.Treba obratiti pažnju na brzinu kretanja te se prilagoditi uvjetima na cesti pogotovo u nocnim i ranojutarnjim satima i to najviše na dijelovima s usjecima, mostovima, nadvožnjacima i zavojima.

Pored sigurnije vožnje radi izbjegavanja prometnih nesreca potrebno je i vozilo pripremiti za zimske uvjete. Kontrola stanja guma, zimskih ili ljetnih s utorima od cetiri milimetra, tlaka u gumama jer zrak na niskim temperaturama smanjuje volumen. Od velike je važnosti kontrolirati antifriz u hladnjaku vozila, akumulator, kocnice i tekucinu u brisacima stakla. Za slucaj proglašenja zimskih uvjeta na cestama, odnosno snijega potrebno je imati pri ruci lance za snijeg.

Vremenska prognoza za Istru predvida za prvi dio subote umjereno do pretežno oblacno, povremeno uz manje kolicine oborina. Uz obalu ce padati kiša, dok se u unutrašnjosti poluotoka ocekuje i malo snijega. Napominjemo da se radi o manjim kolicinama oborine, koje ponegdje mogu i izostati, piše Istramet. Od sredine dana bit ce sve više suncanih razdoblja. U noci ce jacati bura koja ce ujutro biti slaba do umjerena, a danju cesto i jaka. Prema kraju dana ocekuje se slabljenje vjetra. Jutarnje temperature zraka od 0 do 6°C, dnevne 3 do 7°C.

Nedjelja u pocetku donosi pretežno suncano vrijeme, iako ce vec od sredine dana biti sve više naoblake. Navecer nas ocekuje vecinom oblacno vrijeme, a oko Ucke i Cicarije past ce i vrlo malo kiše, u višim predjelima snijega. Puhat ce slab sjeverni vjetar i bura, ali ubrzo ce okrenuti na jugo i jugozapadnjak koji ce navecer uz obalu ponegdje biti i jak. Jutro ce biti vrlo hladno, u unutrašnjosti Istre i do -8°C, dok ce uz obalu biti uglavnom oko nule ili malo iznad, piše Istramet.


Podijeli: Facebook Twiter