Oprezno s petardama i raketama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Petarde i rakete prijete" naziv je preventivne akcije koja je u ponedjeljak predstavljena u PU istarskoj, a koju od 20. prosinca do 3. sijecnja zajedno provode PU istarska i Istarska županija.

Nova akcija, uz postojecu "Mir i dobro", usmjerena je k prevenciji, odnosno ima za cilj upoznati javnost, poglavito djecu, s opasnostima koje prijete pri upotrebi pirotehnickih sredstava, koja se u ovo predblagdansko i blagdansko vrijeme na veliko kupuju i koriste.

Prema rijecima Alice Jakupovic Rosic iz Odsjeka za prevenciju PU istarske, cilj akcije je upoznavanje i osvješcivanje svih, a poglavito roditelja o opasnostima uporabe pirotehnickih sredstava.

Promotivni materijal osmislila je ekipa iz Regionala, koja je ujedno i koautor ideje kampanje, a snimljen je i spot.

Darija Božac Marjanovic, koja predstavlja Regional, uz ostalo je kazala da se kampanjom nastoji na drugaciji i jednostavniji nacin privuci pažnju i izazvati interes ciljane skupine. Dodala je da su jingle napravili Fric i Ptica te da ce se plakati, transparenti i prigodne majice distribuirati u pulskim školama.

Ante Mijatovic iz protueksplozivnog Odsjeka PU istarske kazao je da prevencija mora biti na prvom mjestu te da svi oni koji koriste pirotehnicka sredstva trebaju citati upute o njihovu korištenju.


Podijeli: Facebook Twiter