Oprezno s oružjem, petardama, ali i u lovu

Brojni građani zaustavili su se jučer kraj štanda policije (M. ANGELINI)
Brojni građani zaustavili su se jučer kraj štanda policije (M. ANGELINI)

Na području Policijske uprave istarske u tijeku je tradicionalna akcija policije Mir i dobro, u sklopu koje je danas na gradskoj tržnici postavljen info-punkt, a policijski su službenici velikom broju posjetitelja podijelili promotivni materijal te ih upoznali s opasnostima uporabe pirotehničkih sredstava te s nužnošću predaje ilegalnog oružja.

Ovu preventivnu aktivnost organizirali su odjeli prevencije i protueksplozijske zaštite te Policijska postaja Pula zajedno s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, pulskom Hvidrom i lovačkim društvima s pulskog područja.

Na prigodnom info-punktu policijski službenici Odjela protueksplozijske zaštite predstavili su građanima dio pomagala koje koriste u svom radu, dok je policijski službenik umaške policije izložio stare poluautomatske puške koje posjeduje u svojoj kolekciji.

Na štandu su se dijelili i leci koji upozoravaju kako izbjeći nesretne slučajeve u lovu s uputama lovcima da uvijek moraju biti sigurni u svoju metu, da drže prst izvan otponca dok nisu spremni na pucanje, da se ophode prema svakom oružju kao da je napunjeno te uvijek usmjere cijev u sigurnom smjeru.

Uz to, preporučeno im je da u lovu uvijek nose crvene oznake da bi bili bolje uočljivi.

Dodajmo da su ovakve preventivne akcija očito dobrodošle i nužne jer je lovna sezona tek započela a već je zabilježena prva nesreća, i to u Brtonigli kada je lovac umjesto fazana - pogodio prijatelja. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter