Oprez! Zaredale provale u automobile

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom jucerašnjeg dana na podrucju Policijske uprave istarske zabilježene su tri krade iz osobnih vozila.

Prvo je u Limskom kanalu oko 14 sati nepoznati pocinitelj provalio razvaljivanjem brave u osobni automobil marke Fiat Strada, njemackih nacionalnih oznaka, te je iz unutrašnjosti vozila otudio novcanik s dokumentima i manji novcani iznos, cime je 44-godišnjeg državljanina Njemacke oštetio za oko 700 kuna.

Slijedeca teška krada uslijedila je oko 15,40 sati na gradilištu kod Kaštelira. Ovdje je nepoznati pocinitelj provalio u automobil marke Škoda Fabia, cakoveckih registarskih oznaka, koji je bio parkiran van kolnika, razbivši staklo na vozilu i otudio jednu torbu s osobnim stvarima i ispravama 57-godišnjaka iz Nedelišca, cime je njega i poduzece iz Cakovca oštetio za oko 2.500 kuna.

Treca provala dogodila se na parkiralištu kod groblja u Novigradu, gdje je nepoznati pocinitelj takoder razbio staklo na vratima vozila marke Renault Modus, pulskih registarskih oznaka te je sa sjedala otudio žensku torbicu s osobnim dokumentima i bankovnim karticama, cime je 48-godišnju vlasnicu iz Umaga oštetio za oko 2 tisuce kuna.

Policija traga za pociniteljima ovih kaznenih djela, a gradanima savjetuje da primjenjuju mjere samozaštite, kako i sami ne bi postali žrtvama ovakvih delikata.

Policija savjetuje:

Pakirajte na vidljivom i po mogucnosti cuvanom parkiralištu. Torbice, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (policama, sjedalima). Vrecice ili torbice koje nisu dragocjene privlace pozornost lopova pa materijalna šteta može biti veca od ukradenih predmeta. Prtljagu stavljajte u vozilo neposredno pred putovanje.

Ako je moguce ne ostavljajte kljuceve u vozilu bez nadzora (autopraonice, servisi). Kada ostavljate vozilo, zatvorite sva vrata i prozore, poklopce prtljažnika i spremnika za gorivo. Ako imate mogucnost, izvucite audio i video opremu vašeg vozila. Ukoliko ga imate, ukljucite alarmni uredaj.


Podijeli: Facebook Twiter