Oprez! Za vikend pojacani promet i gužve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sigurnosno stanje u prometu na podrucju Istre u mjesecu travnju je, prema podacima iz policije, zadovoljavajuce u odnosu na prva tri mjeseca u godini.

Od pocetka mjeseca do ovog uskrsnog vikenda u Istri se dogodilo ukupno 60 prometnih nesreca, jedna je osoba poginula, teže je ozlijedeno pet osoba, a 18 lakše. Prema navedenim podacima u 18 prometnih nesreca kumovala je neprilagodena brzina dok je u sedam evidentirana alkoholiziranost vozaca.

Policija je tijekom kontrole prometa ovog mjeseca iskljucila 72 vozaca i 29 vozila iz prometa zbog raznih prometnih prekršaja. Podsjetimo da je 1. travnja poginuo 29-godišnjak iz Zagreba na istarskom Ipsilonu prilikom pretjecanja automobila na dionici Žminj - Rogovici. U nesreci su lakše ozlijedene još tri osobe.

Policija je tijekom mjeseca provela više preventivno-represivnih akcija u cilju smanjivanja prometnih nesreca i stradavanja na cestama. Takoder je provedena akcija Zaštita pješaka u prometu te Policija i gradani voze zajedno.

Pred nama je produženi uskršnji vikend kada se ocekuje povecani broj vozila i gužve na cestama. Iz policije upozoravaju vozace da poštuju prometne propise te da brzinu prilagode uvjetima na cestama i svakako da se suzdrže od konzumacije alkohola prije sjedanja za volan.

Ove godine je na istarskim prometnicama ukupno poginulo devet osoba, od kojih u sijecnju cak pet, u veljaci dvije te u ožujku i travnju po jedna osoba. Prošle godine je u istom vremenskom razdoblju u nesrecama poginulo šest osoba, isto koliko i pretprošle godine.


Podijeli: Facebook Twiter