Oprez, za vikend led na cesti!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijska uprava istarska upozorava vozace da se, prema vremenskoj prognozi, u sljedecih nekoliko dana ocekuju nepovoljni vremenski uvjeti za vožnju, prije svega zbog kiše i sumaglice te niskih temperatura i leda koji bi se mogao pojaviti u unutrašnjosti Istre.

"U takvim uvjetima opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima, a brzinu kretanja potrebno je prilagoditi uvjetima na cesti zbog moguce pojave poledice na kolniku u nocnim i ranojutarnjim satima, posebice na pojedinim dijelovima cesta kao što su usjeci, mostovi, podvožnjaci, i zavoji", kažu u PU istarskoj.

Policija upozorava da, osim što je vožnju potrebno prilagoditi uvjetima na cesti, vozaci trebaju pripremiti i svoje motorno vozilo za zimske uvjete vožnje te nabaviti zimsku opremu.

"Vozaci obvezatno moraju provjeriti stanje guma (zimske gume ili ljetne gume s utorima od 4 milimetra) i tlaka u njima jer se gumama na niskim temperaturama smanjuje volumen. Valja pripaziti i na antifriz, akumulator, kocnice te tekucinu za cišcenje stakala, provjeriti ima li vozilo u opremi lance za snijeg ako na cestama budu proglašeni zimski uvjeti na cestama.


Podijeli: Facebook Twiter