Oprez u vožnji i cuvajte dom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnici Autokluba Pazin u suradnji s policijom proveli su danas zajednicke preventivne akcije Vozimo zajedno i Kako uciniti svoj dom sigurnijim.

Buduci da se dolaskom proljeca na cestama pojavio veci broj motociklista, policajci i djelatnici Autokluba upozoravali su ih, ali i provjeravali tehnicku ispravnost i osiguranje vozila, a mlade su vozace motora i mopeda posebno upozoravali na nošenje zaštitne kacige, bez obzira na udaljenost koju prevaljuju.

Policija je ovom prigodom vozacima, ali i gradanima dijelila letke akcije Kako uciniti svoj dom sigurnijim. Sajmeni je dan iskorišten kako bi se što veci broj ljudi upozorio na krade i zaštitu svog doma od provalnika, te kako doprinijeti sigurnosti doma. Osim lopova sigurnosti u domovima prijetnju predstavlja oružje, a pogotovo ono ilegalno, koje se ne cuva na propisan nacin.

Gradani su pozvani da vrate ilegalno oružje, da održavaju dobre odnose sa susjedima kako bi si uzajamno mogli pomoci u cuvanju sigurnosti svojih domova, a kontakt policajac Armando Derossi upozorio je i ucestale krade bicikala. Stoga je pozvao vlasnike da fotografiraju svoje bicikle i zabilježe njihove serijske brojeve, kako bi ih policija u slucaju krade lakše otkrila i vratila vlasniku.


Podijeli: Facebook Twiter