Oprez pri kupnji vozila preko interneta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veci broj osoba iz Hrvatske i u regiji žrtva je prevaranata koji preko internetske stranice njuskalo.hr oglašavaju prodaju vozila iz Grcke, upozorio je MUP-u koji je s grckom policijom razrješavao nekoliko slucajeva kaznenih djela takve prijevare.

U MUP-u kažu da se na stranici njuskalo.hr kontinuirano objavljuju oglasi cilj kojih je prijevara kupaca. Prodavatelji iz Grcke nude vozila o prodaji kojih se dogovara uplatama odredene svote novca putem "Western Uniona" za transport vozila, a nakon uplate za transport prekida se svaka veza izmedu prodavatelja i kupca koji nikad ne docekaju dostavu vozila.

Navedeni oglasi nemaju kontakt-brojeve, vec se s prodavateljima kontaktira putem oglasnog obrasca, a oni se potencijalnim kupcima javljaju e-mailom. Na taj nacin je prevaren veci broj osoba u Hrvatskoj i u regiji.

U MUP-u kažu da su tvrtku Njuškalo.hr upoznali s problemom te im predložili da sprijece objavljivanje, izbrišu navedene oglase te da na svojim stranicama upozore na moguce prijevare takve vrste.

"Ovim putem upozoravamo i sve gradane na tu vrstu prijevara te ih molimo da budu oprezniji i ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila jer bi ih mogli skupo stajati", stoji u MUP-ovu upozorenju.


Podijeli: Facebook Twiter