Oprez, počinju radovi na Giardinima

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Od ponedjeljka pa do Uskrsa jednu traku većeg dijela Giardina i Istarske ulice od zgrade Fine do semafora okupirat će teška mehanizacija. Od ljekarne na Giardinima do semafora na križanju Istarske ulice i Ulice Dubrovačke bratovštine do Uskrsa će se rekonstruirati plinovodna mreža, zbog čega više neće biti moguće parkirati na ovoj lokaciji. Radove će izvoditi Plinara i društvo Monte Serpo, dok će asfaltiranje prometnica, odnosno zamjenu oba asfaltna sloja u punoj širini, izvesti Cesta.

Za vrijeme radova promet na dijelu Istarske ulice odvijat će se uz privremenu regulaciju samo jednom trakom. Nogostup za prolaz pješaka bit će slobodan. Na Giardinima će, pak, biti uvedena semaforska signalizacija za naizmjenično propuštanje vozila javnog gradskog prijevoza, a u regulaciji prometa pomoći će i jedinica prometne mladeži, pa se vozači pozivaju na poštivanje privremene signalizacije.

Nakon Uskrsa slijedi nastavak plinofikacije Istarske ulice od semafora prema Areni, dok će se početni dio Giardina, od kazališta do ljekarne, plinoficirati nakon ljeta. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter