Oprez! Opasan šaht u Karojbi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veseli vijest da se u Novogodišnjoj noci na podrucju Istre nje dogodila nijedna prometna nesreca, pa i zbog toga što na mnogim našim prometnicama vrebaju skrivene opasnosti. Jedna je od njih na samom izlazu iz Karojbe prema Motovunu. O šahtu i bujicama koje uništavaju asfalt na tom dijelu ceste nedavno je bilo rijeci na stranicama Glasa Istre. Nažalost sugovornici, nacelnik Opcina Karojba Denis Lakošeljac i Biserka Griparic iz Županijske uprave za ceste, nisu mogli odgovoriti kada ce zapoceti sanacija tog opasnog mjesta i tko bi zapravo trebao biti investitor.

No, vrijeme, pogotovo vremenske neprilike ne cekaju ishod pregovora i dogovora, pa dok traju blagdani, proslave i odmori bujice neumoljivo uništavaju cestu. Velike kolicine vode koje se nakupljaju na tom mjestu sa sobom odnose i znakove koji vozace upozoravaju na oštecenja kolnika. Buduci da znakovi, nošeni bojicom, znaju završiti niz cestu netko se dosjetio i podložio ih hrpom kamenja.

Na pitanje ima li kakvih najava oko skore moguce sanacije ovog dijela kolnika na prometnoj cesti prema Motovunu, Lakošeljac odgovara kako je nedavno, doduše neformalno, razgovarao s Robijem Zgrablicem, ravnateljem Županijske uprave za ceste, koji mu je obecao da ce se poslije Nove godina sastati i dogovoriti oko sanacije. Radimo na tomu, kratko je zakljucio Lakošeljac.


Podijeli: Facebook Twiter