Oprez, netko vas snima!


Do sada manje poznata obavijest, ali na mnogim gradskim punktovima i te kako dobrodošla osvanula je u Rovinju u pothodniku koji spaja i skraćuje put od Benussijeve ulice i Trga na Lokvi.

Uz pothodnik, nalazi se parkiralište i dućan, ispred kojih se ljudi zaustavljaju, razgovaraju, popiju i poneko pivo. Ovo potonje izazove tu i tamo fiziološku potrebu pa upravo u tom malom zamračenom i zatvorenom prostoru, a u nedostatku javnih toaleta, obavljaju to što trebaju. Smrdi li ga smrdi. Dok snimam i razmišljam dobacuje mi prolaznik - smrdi ko' u ovčjem prknu! Šutim, riječ da bih rekla. Upravo su smrada koji se širi ulicama mnogi svjesni.

Zbog toga je netko u pothodniku na vidljivo mjesto postavio tablu s upozorenjem. Da situacija bude još simpatičnija, edukativnija i odgovornija dano mu je na znanje da će, ukoliko bude ignorirao upozorenje, biti snimljen a njegova će se fotka u punom sjaju i s onim što ima u rukama, naći na društvenim mrežama. Svaka čast majstore! Još samo kada bi slične oznake osvanule i po mnogobrojnim kantunima starogradske jezgre. Jer, ruku na srce nisu baš psi i mačke odgovorni za sve neugodne mirise inače prelijepog starog grada. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter