Oprez! Lopovi dolaze s ljetom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bliži se turisticka sezona, a s njom nažalost cesto dolaze i nezvani gosti. Upravo na takve upozorava Policijska uprava Istarska svojom akcijom «Kako uciniti svoj dom sigurnijim». Nastojeci gradanima pomoci u povecanju njihove osobne sigurnost objavljen je letak s uputama o ponašanju s nezvanim gostima.

Ne dozvolite ulazak nepozvanim i nepoznatim osobama u vaš dom, upozorava policija. Prije nego nepoznatu osobu pustite u dom, bez obzira kako se predstavila, treba od nje zatražiti identifikacijsku ispravu. Ne smije se dopustiti da nepoznate osobe bez prisustva stanara borave u njegovom domu, a vrijedne stvari treba držati na sigurnim mjestima.

Bez obzira na obicaje ulazna vrata uvijek treba zakljucavati, a kljuceve treba držati na sigurnim mjestima. U slucaju napuštanja doma treba zatvarati vrata i prozore, a dobrosusjedski su odnosi važni kako bi u odsutnosti susjed pazio na susjedov dom. Treba mu prepustiti pražnjenje poštanskog sanducica za dužeg izbivanja, a ako uoci da netko uništava susjedovu imovinu dužan je to prijaviti policiji.

«Da bi povecali svoju sigurnost i sigurnost svoje imovine nije uvijek nužno ulaganje novcanih sredstava. Treba samo promijeniti navike i nacin ponašanja», porucuje Policija, koja i ovom prigodom upozorava na poštivanje Zakona o oružju, pa gradane poziva da bez kaznene i prekršajne odgovornosti, predaju ilegalno oružje, koje je dosad u više navrata izazvalo velike tragedije.


Podijeli: Facebook Twiter