Oprez! Lažno prikupljanje donacija za osobe oštećena sluha

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Čelni čovjek Udruge djece i mladih oštećena sluha Istra Aleks Tanković ovih je dana odaslao apel Puljani da ne nasjedaju na lažno prikupljanje donacija.

- Javljaju nam se građani vezano za prikupljanje donacija za izgradnju Centra za osobe oštećena sluha. Kako nam je rečeno, u sklopu Interspara i parkirališta spomenutog centra muška osoba s nekakvim papirom na kojem su upisani iznosi donacija od 100 i 200 kuna, prikuplja sredstva, kako navodi, za izgradnju Centra za osobe oštećena sluha. Ovim putem upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakvu vrstu prevare i iznude novca, jer je to čista laž i izmišljotina. Mi kao Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre ograđujemo se od ovakvih i sličnih vrsta prevare pojedinaca na račun osoba oštećena sluha, jer s time nemamo apsolutno ništa, kaže Tanković.

Dodaje, također, da ukoliko neka od udruga i traži donacije za izgradnju nekakvih centara ili ustanova za rehabilitaciju sigurno neće poslati pojedinca da ispred trgovačkog centra iznuđuje novac na ovakav ili sličan način, već će to biti popraćeno medijski, uz tiskovnu konferenciju, obavijesti na televiziji, novinama, internet portalima i slično da bi se javnost i zajednica upoznali s time.

- Treba upozoriti što više ljudi, da se upoznaju sa situacijom i ne nasjedaju na takve podvale, zaključio je Tanković. Podsjetimo, ovo nije prvi puta da raznorazne osobe prikupljaju sredstva, navodno, za pomoć gluhim osobama, a zadnji su puta to činili u samome centru grada. Očito je kako su sada samo promijenili lokaciju za prevare. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter