Oprez! Krade na autocestama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenskoj policiji proteklog su vikenda prijavljena dva nova slucaja drske krade na autocestama, pri cemu je austrijski državljanin ostao bez dokumenata i 3.000 eura, a njemacki par bez 350 eura te je policija pozvala vozace na pojacan oprez.  Prvi se slucaj dogodio na autocesti od Ljubljane prema Postojni, a drugi kod Kranja u smjeru Ljubljane.

Policija je zato ponovo upozorila vozace da budu oprezni na situacije kad im nepoznate osobe nude pomoc na odmorištima uz autocestu ili ih upozoravaju na navodni kvar na vozilu jer se može raditi o pokušaju kradljivaca koji operiraju u paru da ih udalje od vozila i pokradu.

Upravo se takav scenarij odigrao u dva spomenuta slucaja kada su ošteceni stranci nasjeli na lažno upozorenje iz manjeg automobila s talijanskim registarskim oznakama da im je probušena guma. Uz nužan oprez slovenska policija poziva vozace da sumnjive osobe koje im se tako pokušavaju približiti što prije prijave jer su takve krade zadnjih godina u porastu, a uspješno se istraži tek svaki peti slucaj.

Prošle se godine slovenska policija bavila s gotovo 400 slucajeva takvih krada. Od toga se 256 krada dogodilo kad su se vozila zaustavila na autocesti, a ostale na odmorištima uz autocestu i na benzinskim postajama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter