Oprez, danas u Istri moguće jako nevrijeme!

Ilustracija (Arhiva GI/M. ANGELINI)
Ilustracija (Arhiva GI/M. ANGELINI)

Pred nama je izražena i brza ljetna promjena vremena, javlja portal Istramet. Zbog prodora hladnog i vlažnog zraka u naš dio Sredozemlja doći će do stvaranja ciklone koja će se svojim centrom sutra prijepodne nalaziti tik do zapadne obale Istre. Postojat će velika mogućnost razvoja snažnih izoliranih olujnih sustava koji bi lokalno mogli donijeti jako nevrijeme. Pod jakim nevremenom podrazumijeva se obilna kiša i tuča praćena prolazno olujnim vjetrom. Na moru može doći i do stvaranja pijavica.

Pažnja nautičarima savjetuje se i zbog jake tramontane koja će duž zapadne obale Istre naglo zapuhati sredinom dana i poslijepodne. Dobra je vijest što će tramontana kratko puhati, a vjetar će na cijelom području do kasne večeri postupno oslabiti. Oborine će imati lokalni karakter, zbog čega na dijelu poluotoka može biti "potop", dok dio može ostati čak i suh, javlja Istramet.

Pojava nevremena moguća je i u središnjoj Hrvatskoj pa i u Slavoniji, dok se glavnina nepogoda svakako očekuje sjevernije od Istre u susjednoj Sloveniji.

Vrijeme će se u našem kraju postupno smiriti tijekom četvrtka, ali i dalje neće biti posve stabilno, tako da će još tijekom dana postojati mogućnost pojave izoliranih grmljavinskih pljuskova, ponajviše u unutrašnjosti Istre i u zaleđu Rijeke. Dnevne temperature zraka kretat će se većinom između 23 i 26 stupnjeva Celzija, piše na portalu Istramet. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter