Opremit će se senzorna soba za Lorisa i Alena

Rovinjske mažoretkinje (A. POKRAJAC)
Rovinjske mažoretkinje (A. POKRAJAC)

Pod nazivom "Maškare pomažu", u rovinjskom Multimedijalnom centru održana je humanitarna priredba s koje će sav prikupljeni novac ići u korist šestogodišnjaka, braće Lorisa i Alena, blizanaca kojima je dijagnosticiran autizam. Cilj je akcije osigurati braći nabavku i opremanje tzv. senzorne sobe, u kojoj će moći boraviti i razvijati vještine.

Želja je aktivistica Udruge za zdravi život "Stars", koje su organizirale ovu humanitarnu akciju, da se za Lorisa i Alena osigura i stručni asistent koji će s njima svakodnevno individualno raditi.

Humanitarnoj akciji "Maškare pomažu" odazvali su se brojni sugrađani i njihovi gosti. U MMC-u su nastupili mlađe i starije plesačice i plesači plesne skupine Roxanne. Bili su tu i najmlađi plesači iz dječjih vrtića Naridola i Neven. Uz techno glazbu, najviše se plesao urnebesni gangham. Ovaj zarazni ples plesale su i rovinjske mažoretkinje. Plesale su i članice pulskog Plesnog centra Studio by Fabris&Rosemarie, koji njeguje salsu i latino plesove. Na kraju su nastupile i zumba plesačice udruge "Stars".

Pjevački dio humanitarne priredbe otvorio je duo Esmeralda Kresina i Matteo Tromba. Nastupio je i zbor "Antonio Gandusio" pod ravnanjem Tomislava Bišića Pauletića. Završni dio večeri pripao sve popularnijoj grupi Night Express i DJ-u Stipici Milanu. Priredbu je vodila Suzana Modrušan Krošnjak s Radio Rovinja.

Zanimanje za humanitarnu akciju priredbu bilo je veliko. Iako je cijena ulaznice bila 20 kuna, već na ulazu je prikupljeno 15 tisuća kuna. Uz karte prodavali su se ukrasi, kolačići, odjeća, ručni radovi i drugi predmeti koje su organizatorima poklonili brojni sponzori. Uključio se i Gordan Ukić, koji će humanitarnoj udruzi pokloniti prihod od prodaje fotografija. Kafić Cinema iz zgrade MMC-a priložit će postotak od prodanih pića.

Velikom priredbom u MMC-u nije završena humanitarna akcija. Na karnevalu su članice udruge "Stars", na čelu sa Danijelom Martinović, Martinom Petrić i Suanitom Miščević, na štandu prodavale kolače, lavandu, crteže djece iz vrtića, majice s logom humanitarne priredbe i drugo. Uz priloge donatora i Grada Rovinja, na kraju je prikupljeno 40 tisuće kuna, dovoljno za opremanje senzorne sobe. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter