Oprema se kotlovnica OŠ Veruda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja nove kotlovnice u Osnovnoj školi Veruda, koja se rekonstruira, odnosno proširuje, napreduje prema ocekivanjima i uskoro bi se trebali osjetiti ucinci užurbanih napora da se do polovice studenog u toj školi osigura grijanje i omoguci nesmetana nastava.

- Nadzorne službe izvijestile su nas da izgradnja nove kotlovnice napreduje prema ocekivanjima. Kotlovnica i dimnjak su zgotovljeni, sve je ožbukano i ovih dana dolazi potrebna oprema za kotlovnicu. U meduvremenu ce, kao i ovih dana, ucionice grijati klima-uredaji, rekla je ravnateljica škole Dragomila Batelic.

Iako je prema planu proširenja kotlovnica trebala biti uredena tek iduce godine, Grad je školi dodijelio 700 tisuca kuna za nabavu opreme za novu kotlovnicu da bi ucenici i dalje mogli pohadati nastavu tijekom ove godine. U suprotnom bi bili prisiljeni odlaziti u druge dvije pulske osnovne škole.

Nadogradnjom ce škola biti proširena za deset novih ucionica s kabinetima za ucitelje i garderobnim prostorom za ucenike, uredima za strucne službe škole, zbornicom, svlacionicom i multidisciplinarnim holom. Renoviranje i nadogradnja vrijedni su 14 milijuna kuna, od cega resorno ministarstvo financira 75 posto, kreditom iz programa Svjetske banke, a Grad preostalih 25 posto.


Podijeli: Facebook Twiter