Oporba ostala bez potpredsjednika i napustila sjednicu

Željko Farkaš na bajsu i Dario Marušić na violini
Željko Farkaš na bajsu i Dario Marušić na violini

Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Kršan izabran je Zdravko Vidak, s liste HDZ-a, na prvoj konstituirajućoj sjednici. Vidak je izabran s dvanaest glasova za i jednim suzdržanim. Prijedlog je potpisalo sedam članova Vijeća, pet s Nezavisne liste Valdija Runka i dva sa liste HDZ-a. Budući je Valdi Runko, kandidat za člana Općinskog vijeća, ujedno izabran za načelnika, što predstavlja nespojivu dužnost s pozicijom člana Vijeća, u mandatu koji slijedi zamjenjuje ga Tina Peteani. Za dva obnašatelja funkcije potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Kršan predloženi su, Roko Terković, Ivan Vozila i Boris Babić.

Za prvu dvojicu kandidata, potpise su dali vijećnici s nezavisne liste Valdija Runka, (Roko Terković, Dragan Ljubičić, Tina Peteani, Ivan Vozila, Šemso Mujić) i s liste HDZ, (Zdravko Vidak i Darko Androić). U trećem prijedlogu, potpisnici s koalicijske liste IDS-SDP, Boris Babić, Silvano Uravić, Jurica Poropat, i Sanda Daus, predložili su, da se za potpredsjednika izabere Boris Babić.

U izvješću Komisije za izbor i imenovanja, predsjednik Andrej Lipnik (IDS-SDP) izvijestio je da se za dva potpredsjednika vijeća Općine Kršan predlažu, Roko Terković i Ivan Vozila, obojica s Nezavisne liste Valdija Runka.

Vijećnik, Silvano Uravić, (IDS-SDP) ujedno i predsjednik Mandatnog povjerenstva, pozvao je na suradnju, sukladno čemu je ispred oporbe, koja je osvojila 36,12 posto glasova, zatražio jedno mjesto potpredsjednika Vijeća, nakon što prijedlog nije prihvaćen, petorica vijećnika oporbe napustili su sjednicu. Potpredsjednici Roko Terković i Ivan Vozila, izabrani su nakon što je za njih glasalo osam vijećnika. Za trećeg predloženog, Borisa Babića, niti jedan vijećnik pozicije nije dao glas, nakon što su vijećnici IDS-SDP već bili napustili sjednicu. (K. Š. P.)



Podijeli: Facebook Twiter