Opljačkani smo dok je Karamarko bio obavještajac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Član Predsjedništva SDP-a i ministar Željko Jovanović danas je, odgovarajući na nedavne optužbe predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, rekao da se velika pljačka Hrvatske dogodila u vrijeme dok je Karamarko obnašao dužnost šefa obavještajnih službi.

- Kaže da ništa nije vidio, ništa nije čuo, ništa nije znao da njegovi HDZ-ovci pljačkaju Hrvatsku. Ili je sve to znao i sve vidio, ali je štitio pljačkaše od građana, a ne građane od pljačkaša, ustvrdio je Jovanović u razgovoru za Dnevne novosti Hrvatskoga radija.

- Na veliku žalost, i Karamarko i njegova desna ruka, poznati kompilator i falsifikator, Brkić pričaju besmislice i time pokazuju odsustvo bilo kakvog suvislog programa svoje stranke za predstojeće europske i predsjedničke izbore.

Srećom, takve besmislice ogromna većina građana danas jako dobro prepoznaje i više u njih ne vjeruje. SDP je moderna stranka europske ljevice, a jedina stranka koja se nalazi na optuženičkoj klupi za pljačke hrvatskih građana je HDZ, rekao je Jovanović.

- Na čelu te stranke nalazi se Karamarko i njegov kompilator Brkić i siguran sam da će građani to znati prepoznati. Prestanimo se vraćati u prošlost, ponudimo građanima programe za budućnost pa neka oni odluče čiji je program vjerodostojniji. Građanima treba vratiti vjeru u politiku, povjerenje u političare, optimizam za budućnost i nadu u bolji život, poručio je Jovanović.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak u Valpovu komentirajući slučaj Perković, da je SDP nasljednik Saveza komunista Hrvatske, koji "nije samo pljačkao i uništavao hrvatski narod u 45 godina bivšeg sustava, nego je i ubijao ljude" pa je i "zločinačka organizacija".

- Mnogi koji su vodili SKH, a neki od njih poslije i SDP, mogli bi puno toga znati o tim zločinima, rekao je tad Karamarko. Ocijenio je da je vjerojatni razlog što je Perkovićeva predaja "za njih" problem, "izvlačenje kapitala i novca iz Hrvatske tijekom 90-ih godina, upravo od struktura SKH".

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić je u intervjuu Večernjem listu od 25. siječnja, komentirajući to što će presude HDZ-u i njegovim bivšim dužnosnicima biti izrečene u predizborno vrijeme, rekao da "suprotna strana to koristi kao alat u prljavoj kampanji protiv HDZ-a". Također, optužio je predsjednika Republike Ivu Josipovića da je plasirao laži o njemu u medijima, a njegov ured nazvao je najvećim PR uredom u zemlji. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter