Opljackana zlatarnica u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U noci s ponedjeljka na utorak u najprometnijoj trgovackoj ulici Rovinja - Careri, opljackana je zlatarnica Jozef.

Kako neslužbeno saznajemo, pljacka se dogodila u cetiri sata ujutro, a lopovima je trebalo samo sedam minuta da pociste sve što se dalo pocistiti. Vlasnici zlatarne, otac i sin, promptno su došli u zlatarnu nakon što im se oglasio kucni alarm povezan s radnjom.

No, i tih nekoliko minuta, i usprkos cinjenici da je zlatarna zašticena sa šest brava i da se nalazi u centru grada, bilo je prekasno.

U cetvrtak ujutro zlatarna Jozef bila je zatvorena, a obližnji susjedi - stanari i trgovci nisu bili razgovorljivi. Jedini komentari koji su se na ulici mogli cuti bili su "ovo je sramota" i rijec je o profesionalcima.

Neki od njih, došavši na posao vidjeli su policajce na uvidaju, ali i krhotine stakla na podu, odnosno nešto nakita. Složni su u jednom da je Rovinj sve nesigurniji od pljackaša.

U prilog tomu, govori i pljacka male butižine, smještene gotovo tih do zlatarne Jozef, koja je takoder bila meta pljackaša prije nepuna dva mjeseca.

Nažalost, u vrijeme pokušaja te pljacke koja se desila još za dana, oko 19 sati na kada je ulica bila prepuna šetaca, u trgovini se nalazila i prodavacica. Nakon udarca u glavu, žena se našla u bolnici. Opet neslužbeno, dvojica pljackaša koja su je "posjetila" imala su na glavi crnu kapuljacu s prorezima za oci, nisu uhvacena. (N. O. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter