Opljačkana OTP banka u Kanfanaru

Pljačka OTP banke u cenrtu Kanfanara (M. MEDIĆ)
Pljačka OTP banke u cenrtu Kanfanara (M. MEDIĆ)

U noći s ponedjeljka na utorak opljačkana je poslovnica OTP banke u Kanfanaru. Djelatnici poslovnice banke, kao i općinari te poštari  koji dijele zgradu na Trgu Marka Zeljka, danas nisu mogli obavljati svoj posao zbog policijskog očevida.

Od Nataše Rogić iz Policijske uprave istarske saznali smo da je dojava o pljački stigla u 3.20 ujutro, a više informacija bit će poznato sutra. Nismo stoga saznali je li i koliko novca otuđeno, kao niti o koliko je počinitelja riječ, jer je očevid bio u tijeku.

Pretpostavlja se da su počinitelji iskoristili kišu i nevrijeme za pljačku, a navodno je, prema riječima mještana, tijekom noćnih sati u jednom trenutku nestalo struje. Mještani također kažu da se oglasio i alarm, no da se na to više nitko ni ne obazire budući da se za vrijeme grmljavina to često događa. Nagađalo se i da su pljačkaši onesposobili nadzorne kamere, a da su u banku ušli sa stražnje strane zgrade.

Pljačka se dogodila u samom centru Kanfanara, pa su pljačka i očevid danas pobudili interes mještana koji su odlazili u jutarnju kupovinu ili na kavu, i to u dućan i kafić u neposrednoj blizini. (Napisala i snimila Mihaela MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter