Opljackana OTP banka u Kanfanaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon krvavog pokušaja pljacke poslovnice IKB-a u Porecu u srijedu, danas nešto poslije 13 sati opljackana je poslovnica OTP banke u Kanfanaru.

Nepoznati pocinitelj je uz prijetnju pištoljem otudio zasad neutvrdenu kolicinu novca, nakon cega je pobjegao. Tijekom pljacke nitko nije ozlijeden, a policija intenzivno traga za pociniteljem.

Tijekom poslijepodneva policija je na više punktova kontrolirala ceste naoružana dugim cijevima. Izmedu ostalog, zaustavlja je sva vozila na izlazu s Istarskog ipsilona u smjeru Novigrada.



Buduci da se još uvijek trga za pljackašem koji je u srijedu u poslovnici IKB-a u Porecu ranio mladog zaštitara Denisa Matoševica, nije iskljucena mogucnost da se radi o istom ili s njim povezanim pociniteljem pa je policija višestruko intenzivirala potrage. Trenutno policija ne želi davati više informacija o dogadaju.

Neslužbeno doznajemo da se razbojnik, koji je u banku upao neposredno nakon otvaranja u 13 sati, nije domogao veceg iznosa novca te da je, navodno, razoružao zaštitara.

Kad smo stigli na mjesto dogadaja banka je bila zatvorena, a niti policije više nije bilo. Od jedne mještanke doznajemo da je razbojnik prilikom pljacke od zaštitara uzeo pištolj, no ona nam nije znala reci je li pljackaš došao naoružan ili nenaoružan. (M. Vu., M. S., snimio M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter