Opljackan bankomat u Tinjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati su pocinitelji u petak ujutro oko 4 sata uz pomoc plinskih boca provalili u bankomat u Tinjanu koji se nalazi u sklopu zgrade tamošnje opcine, i iz njega su odnijeli sav novac. Lopovi su razvalili bankomat najvjerojatnije dirigiranom eksplozijom.

Naime, uspjeli su probušiti rupu u bankomatu kroz koju su ubacili gumenu cijev i pustili plin, a kasnije su, vjerojatno nekom vrstom tajmera proizveli iskru koja je izazvala snažnu eksploziju, nakon koje se bankomat doslovice rascvjetao.

Odmah nakon provale jake policijske snage naoružane dugim cijevima bili su na punktovima oko Tinjana, na Pazinštini, i na ulazu u Tunel Ucka.



"Ocevidom je utvrdeno da su zasad nepoznati pocinitelji oko 4.05 sati provalili u bankomat Erste banke koji je bio instaliran na zgradi Opcine Tinjan. Uz pomoc plinske eksplozivne smjese razvalili su bankomat, i otudili neutvrdenu kolicinu novca. Prilikom eksplozije došlo je i do oštecenja dijelova zgrade, a ozlijedenih nije bilo. Policija intenzivno traga za pociniteljem", rekao je voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske Valter Opašic.

Modus operandi identican je neuspjeloj provali iz kolovoza prošle godine. Podsjetimo, lopovi su i tada tinjanski bankomat pokušali opelješiti na nacin da su ga iz zida htjeli izbiti pomocu plina iz plinskih boca, zanimljivo, gotovo u isto vrijeme kao i jutros, odnosno oko 4 sata.

Bitno je napomenuti da su lopove tada osujetili nacelnik Opcine Tinjan Mladen Rajko i suradnici koji su se oko 4.15 sati vratili sa službenog posjeta Poljskoj, i to autobusom. Bankomat je tada samo oštecen, a kradljivci su se dali u bijeg.


Podijeli: Facebook Twiter