Opljackali žrtvu avionske nesrece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trojica ruskih policajaca uhicena su zbog zloporabe kreditnih kartica visokog poljskog dužnosnika koji je poginuo u nesreci zrakoplova predsjednika Lecha Kaczynskog 10. travnja u Rusiji, rekao je u nedjelju glasnogovornik poljske vlade Pawel Gras.

Kako piše poljski dnevnik Rzeczpospolita, 6.000 zlota (1.500 eura) nestalo je s bankovnog racuna Andrzeja Przewoznika, ravnatelja Poljskog odbora za skrb o nacionalnim spomen-podrucjima. Przewoznik je bio u poljskom izaslanstvu koje je putovalo u Katin, pokraj Smolenska, mjestu gdje je po naredbi Josifa Staljina 1940. pobijeno više tisuca poljskih casnika.

"Trojica pripadnika OMON-a (ruskih specijalnih snaga) koji su pocinili taj gnusan cin odmah su uhicena, zahvaljujuci suradnji poljske agencije za sigurnost i ruskih specijalnih služba", rekao je Gras za privatnu postaju Radio Zet.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova zanijekalo je te informacije. Ministarstvo usto podsjeca da je privremeni poljski predsjednik Bronislaw Komorowski 8. svibnja odlikovao cetvoricu policajaca iz Smolenska za njihov rad.


Podijeli: Facebook Twiter