Opijaju se, urlaju, tuku, razbijaju… i tako svaki vikend


Nakon problema sa čvorcima i uprljanim automobilima i nogostupima te buke i preglasne glazbe iz okolnih ugostiteljskih objekata s kojom se suočavaju stanovnici Kolodvorske ulice, sada nam se ponovo obratio jedan čitatelj sa željom da skrene pažnju javnosti na ono što im se događa svakog vikenda. Na početku svog pisma ističe da nema ništa protiv zabave mladih sve do trenutka kada njihova zabava postaje njegov problem, financijski prije svega.

Počistimo, pokrpimo, i guramo dalje

"Svaki vikend, na potezu od Titovog parka do Carga, osim standardnog programa koji uključuje opijanje, deranje, razbijanje boca po dječjem parku i prometnicama, posebno po Kolodvorskoj i Ulici Starih statuta, imamo i afterparty, koji za nas stanare počinje jutro poslije. Sa strahom izlazimo i krećemo u pregled uredno parkiranih automobila da vidimo tko je u noćašnjem ludovanju izvukao deblji kraj. Najčešće su to ogrebotine po karoseriji, izrezane gume oko prozorskih stakala, automobili koji služe za odlaganje boca, limenki, gašenje opušaka ili za podršku prilikom povraćanja, na što uglavnom već odmahujemo rukama, jer smo još dobro prošli, pa počistimo, pokrpimo i guramo dalje do sljedećeg vikenda. No, svaki put netko izvuče deblji kraj pa mu auto pretrpi teža oštećenja. E, na to se više ne može odmahivati rukom.

Tako sam, eto, i ja došao na red. Netko je očito vježbao highkick na retrovizoru mog automobila. Naravno, retrovizor je pokleknuo i razletio se u milijun komada, vjerojatno na zadovoljstvo i ponos noćnog borca protiv neprijateljskih retrovizora. Supruga je stoga nazvala policiju i iznenadila se kada joj je ljubazni policijski službenik rekao da je ophodnja tijekom noći već sačinila zapisnik, tako da mirne duše u ponedjeljak možemo u borbu sa osiguranjem, servisom i svim što ide uz to. Svi koji su s navedenim već imali posla, znaju da je to veliki utrošak vremena, novaca i živaca. To znači da će netko od nas morati uzeti slobodan dan, obaviti svu papirologiju, odvesti auto na servis, čekati barem dva dana da auto bude gotov i baciti dvije do tri tisuće kuna u vjetar zbog nečije bahatosti i viška energije, potpomognutih maliganima", piše nam čitatelj (podaci poznati redakciji).

Uz sve to, skreće pozornost na činjenicu da se to na potezu od Arene do željezničkog kolodvora događa redovno svaki vikend, da se na navedenim pozicijama okupljaju i jako mlade osobe koje po zakonu ne bi niti smjele biti vani bez nadzora odrasle osobe iza 23 sata, a koje uglavnom divljaju po javnim površinama, te se pita koliko su ovaj grad, odnosno građane - jer u pitanju su javni novci - koštali šutke odrađeni brojni popravci i uređivanje javnih prostora i površina nakon vikend divljanja, a da ne spominjemo da koševa za smeće u parku do Pietas Julie više uopće nema.

Predsjednik Mjesnog odbora Arena Klaudio Paljar potvrdio nam je da je upoznat s problematikom koja se događa na spomenutom području, najčešće u kasnim noćnim ili, bolje rečeno, u ranim jutarnjim satima. (Patricija SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter