Ophodnja na dva kotača za sigurniju turističku sezonu

Kontakt policajac Marijan Krapec na fažanskoj rivi (Manuel ANGELINI)
Kontakt policajac Marijan Krapec na fažanskoj rivi (Manuel ANGELINI)

Kontakt policajac Marijan Krapec od sada će područjem Fažane patrolirati pedalirajući. Načelnica Općine Ada Damjanac jučer je načelnici Policijske postaje Pula Tatjani Božac-Maksić uručila bicikl koji će Krapec koristiti u svakodnevnim poslovima. Time se Fažana svrstala uz gradove Umag, Novigrad i Poreč te općine Tar-Vabriga, Funtana i Medulin, koji su u suradnji s istarskom policijom formirali biciklističke ophodnje.

- Potreba za policajcem na biciklu u Fažani postoji. Na taj se način doprinosi prevenciji kaznenih djela na manje dostupnim mjestima, poput krađa na plažama i u kampovima, rekao je Krašpec.

Ekološka ophodnja

- Bicikl se u turističkoj sezoni nameće kao dobro rješenje, da policajac bude mobilniji, prisutniji i lakše dođe do mjesta gdje s automobilom ne bi mogao doći. Ovakve ophodnje ujedno su jeftinije i ekološki prihvatljivije, rekla je prilikom primopredaje donacije Božac-Maksić.

Bicikl je s kacigom koštao Općinu oko 3.900 kuna, rekla je načelnica Damjanac, a Dragutin Cestar, načelnik Policijske uprave istarske, naveo je da je u proteklih dvije godine policija u Istri, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave osigurala deset bicikala. Ovaj fažanski je jedanaesti.

- Nije to samo doprinos Općine u financijskom smislu, već i potvrda dobre suradnje u cilju osiguranja veće sigurnosti građana, uključujući i turiste. Turizam je jedna od najznačajnijih gospodarskih grana, a sigurnost je važan segment turističke ponude. Tako i policija poduzima niz mjera za sigurnost turista, rekao je Cestar.

Policija na dva kotača

I općinska načelnica potvrdila je riječi o dobroj suradnji s policijom, ali i poželjela da se ta suradnja i više intenzivira pa da dogodine fažanskim šetnicama, plažama, kampovima i ulicama patrolira i više policajaca na dva kotača.

- Općina je stavila akcent na biciklističke staze i njihovo uređenje, pa će se i ovakva ophodnja dobro uklopiti. Neka je bicikl našem kontakt policajcu sretan i spretan i neka ga dobro i dugo služi, zaključila je Damjanac.

Primopredaji je prisustvovala i glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović te predsjednik Općinskog vijeća Fažane Timotej Pejin. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter