OPG Rakovac najbolji među 500 uzoraka ulja

Vedrana Rakovac, vlasnica OPG Rakovac na dodjeli nagrada
Vedrana Rakovac, vlasnica OPG Rakovac na dodjeli nagrada

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Rakovac osvojilo je titulu šampiona na upravo održanoj manifestaciji Maslina 2017. koja se tijekom vikenda održala u Splitu. Njihovo ekstra djevičansko maslinovo ulje naziva Bilini osvojilo je najvišu ocjenu u konkurenciji od preko 500 analiziranih uzoraka.

Međunarodna manifestacija maslinara Mediterana Maslina Split 2017. održana je u splitskom hotelu Zagreb, a uz svečanost dodjele priznanja i nagrada za najbolje ocijenjena ekstra djevičanska maslinova ulja, manifestacija je imala i edukativni karakter pa je održan stručni skup s raznim temama od velike važnosti za maslinare, edukacijsko-praktične rezidbe maslina te predstavljanje i upoznavanje s najnovijim strojevima i opremom za maslinarstvo.

Kako nam veli Saša Petković iz OPG-a Rakovac ova je godina bila posebno dobra za kvalitetu prijavljenih ulja. Od preko 500 prijavljenih uzoraka, samo su dva ulja ocijenjena kao lampante (djevičansko ulje neprihvatljivih organoleptičkih svojstava s uočljivim manama). Sva ostala su okarakterizirana kao djevičanska i ekstra djevičanska. Osim što je njihovo ulje osvojilo šampionsku titulu na dodjeli posebnih nagrada i plaketa osvojilo je i plakete za najveću ocjenu na panelu, za organoleptička svojstva, plaketu za vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja - Premium, pehar i plaketu šampion u klasi ekstra djevičanskih maslinovih ulja miješanih sorti te prijelazni pobjednički pehar manifestacije kojeg su dobili od prethodnika i iduće godine ga predaju nasljedniku. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter