Opet zaživio nogometni turnir Dan Uljanika

Detalj sa subotnjeg turnira
Detalj sa subotnjeg turnira

Poslije deset godina pauze, ponovno je zaživio Dan Uljanika, nogometni turnir za mlađe kategorije. Manifestacija koja je u 25 navrata okupila buduće majstore "najvažnije sporedne stvari na svijetu" posljednji je put održana 2003. godine, da bi potom, nakon što je NK Uljanik zamrznuo svoj status, i ona slijedila njegov primjer. Sada su je u pulskom županijskom drugoligašu odlučili ponovno pokrenuti i tako se na stadionu SRC Uljanik Veruda opet okupila istarska nogometna mladost, a nisu izostali ni brojni gledatelji među kojima se, uz neizbježne roditelje, moglo vidjeti popriličan broj bivših igrača i klupskih funkcionera.

Glavni dio manifestacije činio je turnir U-9 na kojem su nastupili Uljanik, Jadran-Poreč, Istra 1961 i Istra-Pula. U polufinalu su Porečani svladali "uljanikovce" s 2:0, dok je u gradskom derbiju "Istra s brojevima" slavila s 3:2 poslije izvođenja deveteraca, nakon što je susret u regularnih 2x20 minuta okončan s 1:1. U ogledu za treće mjesto Uljanik je pobijedio Istru s 1:0, dok su u finalu Porečani bili s(p)retniji s bijele točke i nadjačali Puljane s 5:4, nakon što je utakmica okončana rezultatom 2:2. Podijeljene su i pojedinačne nagrade pa je tako najboljim igračem proglašen David Tomić (Uljanik), najbolji strijelac s dva postignuta gola je Nedžad Ikanović (Jadran-Poreč), dok je priznanje za najboljeg golmana pripalo Danijelu Percanu (Istra 1961).

Uz turnir U-9, i sve ostale klupske uzrasne skupine Uljanika odigrale su po jednu utakmicu protiv svojih vršnjaka iz drugih istarskih klubova. Tako su kod U-6 "uljanikovci" svladali Jadran-Poreč s 1:0, ogled istih protivnika kod U-7 okončan je pobjedom Porečana od 4:1, kod U-11 Uljanik je s 5:0 svladao Smoljanci Slobodu, kod U-13 Istra 1961 je bila bolja s 3:0, dok je kod U-15 domaćina s 2:0 nadjačala Pula ICI. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter