Opet se nudi prostor na Giardinima

Giardini 1 (snimio D. ŠTIFANIĆ)
Giardini 1 (snimio D. ŠTIFANIĆ)

Na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić pojasnio je 21 akt koji je donio u razdoblju od 17. do 29. kolovoza. Među njima nalazi se i odluka kojom se poslovni prostor u vlasništvu Pula film festivala, koji se nalazi na adresi Giardini 1, a gdje je do prošle godine bio caffe bar Red Carpet, iznova se daje u zakup putem javnog natječaja.

Dosadašnja dva natječaja prošla su neuspješno. Prvi put je pekarska tvrtka Mlinar odustala od već ugovorenog najma, dok na drugom natječaju nitko nije iskazao interes za zakup. Ovom odlukom gradonačelnika, cijena najma uvelike je snižena. Za površinu od 138 četvornih metara umjesto dosadašnjih gotovo 19 tisuća kuna tražit će se 12,5 tisuća kuna (plus PDV), odnosno, oko 90 kuna po kvadratu za jednu od najatraktivnijih lokacija u središtu Pule.

Gradonačelnik je nadalje donio i odluku o ostvarivanju prava na besplatni prijevoz učenika i to iznad standarda utvrđenog Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Naime, tim je zakonom određena obveza osiguranja prijevoza učenicima nižih razreda koji žive na udaljenosti od najmanje tri kilometra od škole, odnosno učenicima predmetne nastave (viših razreda) ukoliko stanuju najmanje pet kilometara od škole. Ovom je odlukom utvrđeno da isto pravo imaju učenici nižih i viših razreda osnovne škole koji imaju prebivalište na području grada Pule, a udaljenost prebivališta od škole je manja od zakonom utvrđene, odnosno nije manja od kilometra za učenike razredne, odnosno dva kilometra za učenike predmetne nastave. Broj učenika korisnika prava na prijevoz bit će ista kao i lani, oko 550 učenika. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter