Opet Roberta premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Roberta Milevoj na probi predstave
Roberta Milevoj na probi predstave

Premijera nove predstave "Opet Roberta" pulske plesne umjetnice Roberte Milevoj održat će se u petak, 15. ožujka, u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 sati.

U svojoj novoj plesnoj predstavi "Opet Roberta" Roberta Milevoj istražuje mogućnosti preoblikovanja emotivnog doživljaja prirodnog prostora u umjetnom prostoru izvedbe.

- Crpeći materijal iz bivanja u prvom prostoru, prelaskom u drugi prostor dolazi do njegove transformacije. Tako promijenjen plesni materijal, podržan specifičnom glazbenom podlogom, stvara novu perspektivu vremena i prostora izvedbe.

Vjerujem da je tijelo, kada se nalazi u neuobičajenom prostoru za stvaranje materijala, kao što je to priroda, suočeno s nedostatkom alata kojima inače raspolaže u stvaranju. U takvoj situaciji mijenjaju se i uvjeti u kojima predstava nastaje, kao i percepcija samog stvaranja. Zanimala me usporedba tih dvaju iskustava: kako promatrati osobni doživljaj prirode u koreografskom smislu, kako obraditi ono prirodno u performativnom smislu, zapisala je Roberta Milevoj, uz rad na predstavi u kojoj je koreografkinja i plesačica.

Predstava je jednim dijelom inspirirana plesnim filmom "Contrada" koji je nastao u suradnji s redateljem Matijom Debeljuhom.

Glazbu za predstavu "Opet Roberta" potpisuje Nenad Sinkauz, Bojan Gagić dizajn svjetla, savjetnik predstave je Matija Ferlin, za fotografije se pobrinuo Goran Škofić, a za grafički dizajn Mauricio Ferlin. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter