Opet rade butige u Vinkuranu i Pomeru

Pomerci opet imaju svoju butigu
Pomerci opet imaju svoju butigu

Umjesto zatvorenih Puljankinih prodavaonica na području općine Medulin, zbog čega su mještani manjih naselja, osobito umirovljenici, ostali bez butiga koje su ih opskrbljivale prehrambenim proizvodima, o čemu smo nedavno pisali, pronašlo se zamjensko rješenje. Naime, protekle nedjelje ponovno je otvorena maloprodajna prodavaonica na mjestu bivše Puljanke u Vinkuranu, sada u vlasništvu tvrtke Puležanka, na rok od tri godine.

Ovog tjedna u prostoru bivše Puljanke u Pomeru otvorena je pak prodavaonica Compari, također pod ugovorom na tri godine, koji ova tvrtka namjerava produžiti. Na taj se način, ističu u Općini Medulin, u naseljima regulira problem opskrbe mještana osnovnim živežnim namirnicama koji je nastao zatvaranjem Puljankinih trgovina.

Prilikom jučerašnjeg otvorenja prodavaonice, Bogdan Komparić, suprug vlasnice Renate Komparić, rekao je da je obitelj u ovom poslu već više od dvadeset godina i da su odlučili nakon nekoliko mjesta u Istri otvoriti trgovinu i u Pomeru.

Compari je time prvi put stigao na područje općine Medulin. Ovisno o partnerima i daljnjoj suradnji, kaže, možda otvore još jednu trgovinu na području općine. U pomerskoj butigi ponovno su zaposlene tri djelatnice iz Puljanke, a trgovina će tijekom tjedna raditi od 6.30 do 20 sati te nedjeljom do 12 sati.

Prigodom otvaranja trgovine, mještani su počašćeni prigodnim domjenkom te popustom pri kupovini robe, koja se prodavala po nabavnoj cijeni, uz dodatnih deset posto popusta. Novi vlasnik ističe da će popust prigodom otvaranja nove prodavaonice trajati sve do subote. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter