Opet odgodeno sudenje za paljenje hrvatske zastave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pulskom Županijskom sudu danas je zbog bolesti drugooptuženog drugi put odgoden pocetak sudenja trojici slovenskih državljana koji su još u svibnju 2008. godine spalili hrvatsku zastavu ispred diskokluba Tropic u turistickom naselju Kanegra kod Umaga.

Slovenskim državljanima, redom 25-godišnjacima - Eneju Windschnureru, Primožu Gabrovšeku i Danu Sivki trebalo se suditi zbog kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske. Trojka se tereti da je 1. svibnja 2008. godine oko 2 sata ispred diskokluba Tropic u turistickom naselju Kanegra kod Umaga zapalila hrvatsku zastavu i vrijedala državu. Naime, Windschnurer je ispred kluba Tropic ispod majice izvukao hrvatsku zastavu i poceo je paliti s jedne, a Gabrovšek s druge strane. Sivki se pak stavlja na teret da je, dok je dvojac palio zastavu, izgovarao uvrede i psovke na racun RH. Za to je kazneno djelo zakonom predvidena kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Sutkinja Sena Midžic Putigna novu je raspravu zakazala za sredinu svibnja sljedece godine kada ce biti pozvani svi svjedoci iz Slovenije. (M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter