Opet ništa od Amerikanaca za Istru 1961

Mario Sačer postigao je jedini gol na poluvremenu-utakmici 'crnih' i 'zelenih' (D. MEMEDOVIĆ/CROPIX)
Mario Sačer postigao je jedini gol na poluvremenu-utakmici 'crnih' i 'zelenih' (D. MEMEDOVIĆ/CROPIX)

Ponovno ništa od Amerikanaca. Nisu američki ulagači odlučili uložiti u pulskog nogometnog prvoligaša, a nisu se jučer u Štinjanu ukazali niti američki igrači koji trenutno borave u okolici Trsta, s kojima su jučer "zeleno-žuti" trebali odigrati prijateljsku utakmicu.

Umjesto te međunarodne utakmice odlučio je trener Igor Pamić svoje igrače podijeliti u dvije postave, "crne" i "zelene", te im dati 45 minuta da igrom "ubiju" napore kojima ih je podvrgnuo proteklih dana. Nakon duple porcije treninga ovo je poluvrijeme provedeno na friškom - bila je bura - štinjanskom zraku oraspoložilo pulske igrače.

Poluvrijeme igrano u jakom ritmu moglo je zadovoljiti okupljenih 50-ak nogometnih zaljubljenika, dok je trener Pamić bio previše fokusiran na ono što su njegovi igrači pružili na travnjaku i na procjenu mogućnosti četvorice igrača na probi da bi mogao uživati. Nakon susreta, kao štio je bilo i planirano, iznio je stav o četvorci.

- Dvojica nam u obrani, Markić i Ekdahl, nisu interesantna. Ova druga dvojica su pak, dugoročno gledano, zanimljivi. Krilni napadač Rashidi i ofenzivni vezni Krans nam ovog trenutka ne bi mogli pomoći, ali riječ je o igračima koje bih za godinu dana sigurno pretvorio u kvalitetne prvoligaške nogometaše. Zato sad prvo moram razgovarati s Upravom, s predsjednikom Ščeglovim i Šprajcerom, da procijenimo isplati li nam se ići u takav dugoročni projekt s dva strana igrača ili je bolje to vrijeme posvetiti radu s našim juniorima, rekao je trener Pamić.

- Odlučio sam da i idemo u karantenu, jer samo na taj način će ovo što smo radili ovoga tjedna imati željeni efekt, istaknuo je Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter