Opet nemaju gdje trenirati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetak dvotjedne stanke u "Istri 1961" trebao je proteci u znaku treninga za susret 15. kola Prve HNL s "Rijekom" na Kantridi i raspleta situacije oko ulaska ruskog poduzetnika u klub. O ovom drugom ce se možda više znati u cetvrtak, buduci da ce pred novinare izaci predsjednik Darko Jergovic i dopredsjednik Korado Soldatic, dok o prvome nije trebalo biti previše rijeci.

Ono što se u ostalim prvoligašima uzima pod normalno, uvjeti za trening, u "Istri 1961" je jedno od kljucnih problema s kojim se sudaraju treneri i igraci. Dosad se na Verudi kako-tako rješavalo pitanje mjesta treniranja seniora, ali su pritom mlade uzrasne kategorije radile u uvjetima nedostojnim i županijskih ligaša. No, ove sezone ni seniori pulskog prvoligaša nemaju srece. Pocetkom ljetnih priprema zbog renoviranja atletske staze nisu mogli trenirati na Verudi, a kad je i to konacno riješeno, isprijecile su se nove nedace.

Trener Valdi Šumberac sa svojim pomocnicima Zoranom Moravcem i Željkom Petrovicem planirao je ovu dvotjednu prvenstvenu stanku iskoristiti da dodatnim treninzima pripremi igrace za posljednja tri prvenstvena susreta prije zimske stanke. Nažalost, ponovno su prinudeni na modificiranje planova.

"Opet smo se sudarili s problemima oko terena", rekao je pomocni trener "Istre 1961" Zoran Moravac. "Zaista nam nije namjera kukati, ali, objektivno, mi smo od pocetka sezone u velikom zaostatku za ostalim prvoligašima kad je trening u pitanju i to zbog objektivnih okolnosti. Mi, naime, ne možemo unaprijed isplanirati trening za tjedan dana, jer nikad ne znamo hocemo li imati teren na raspolaganju."

"Trebali smo trenirati na Valkanama, ali tamo zbog ove poplave teren nije u najboljem stanju i normalno je da domacin, "Pula ICI", nije sretan da im se travnjak dodatno uništava. Ukoliko treniramo na Verudi riskiramo da upropastimo travnjak i onda, ako nam dopuste da protiv "Dinama" igramo na tom stadionu, da igramo u kaljuži", dodaje on.

Tako su "zeleno-žuti" i njihovi treneri osudeni i dalje na improvizacije i to ce nažalost biti njihova sudbina sve dok se ne okonca izgradnja Gradskog stadiona "Aldo Drosina".


Podijeli: Facebook Twiter