Opet grize igrače: Luis Suarez kažnjen s 250.000 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Engleski mediji nazvali su napadača Liverpoola Luisa Suareza kanibalom nakon što je u nedjelju na utakmici Premier League ugrizao braniča Chelsea Branislava Ivanovića. Urugvajac bi mogao od Engleskog nogometnog saveza (FA) dobiti strogu kaznu za napad na Ivanovića koji je promaknuo sucu Kevinu Friendu.

Televizijske snimke su jasno pokazale da je 26-godišnji Suarez uzeo Ivanovićevu ruku i zabio svoje zube u nju.

To nije prvi put da je Suarez, koji je zabio izjednačujući pogodak za 2-2, sudjelovao sličnom incidentu. Naime, dok je igrao za nizozemski Ajax 2010. za vrat je ugrizao igrača PSV-a Otmana Bakkala.

"Kop Kanibal" piše "Daily Mirror", a isti opis iskoristili su i "Daily Mail" i "Daily Telegraph", koji sugeriraju da je vrijeme da Liverpool raskine suradnju s kontroverznim igračem.

Tabloid "The Sun" piše "Isti stari Suarez, uvijek jede", dok "The Times" dodaje da je Suarez "osramotio" klub koji je stao uz njega u rasističkom incidnetu zbog kojeg je Urugvajac kažnjen prošle sezone.

Suarez, vodeći strijelac Premier League s 23 pogotka, ispričao se u nedjelju, a Liverpool je također osudio njegovo ponašanje. FA je objavio da će provesti istragu i razgovarati sa sucem.

Retrospektivno kažnjavanje na temelju televizijskih snimki već je korišteno za donošenje sankcija za igrače čije je incidentno ponašanje promaknulo sucima na terenu i malo je vjerojatno da će Suarez izbjeći strogu kaznu.

Klupska kazna 250.000 eura

Liverpool je danas objavio da je novčano kaznio Suareza. Premda u klubu nisu željeli objaviti iznos kazne, mediji navode kako se radi o 250.000 eura. Suarezu je ponuđena i pomoć u svladavanju bijesa koju pruža Engleski nogometni savez (FA). Urugvajski napadač je predložio vodstvu Liverpoola da kaznu donira obiteljima stradalih navijača u tragediji na stadionu Hillsborough.

Suareza sasvim sigurno očekuje i kazna FA-a. Vodeći strijelac engleskog prvenstva se nakon utakmice javno ispričao Ivanoviću za nepromišljeni potez, a srpski reprezentativac je prihvatio ispriku te kazao da neće privatno tužiti napadača Liverpoola.

"Klub je odmah reagirao. Suarez je kažnjen, međutim nećemo ga otpustiti. Ozbiljno smo razgovarali i upozorili ga na ponašanje," poručio je direktor Liverpoola Ian Ayre. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter