Opet deložacije Roma u Vodnjanu

Redžep Hadža u kući iz koje treba biti iseljen (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Redžep Hadža u kući iz koje treba biti iseljen (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Budući da ni nakon zadnjeg sastanka predstavnika Grada Vodnjana i Roma sredinom travnja s državnim institucijama nije postignut nikakav dogovor o zbrinjavanju stanara koji su bespravno uselili u gradske prostore, sutra slijedi nova deložacija.

Iz kuće u vlasništvu Grada Vodnjana u Ulici Pian u starogradskoj jezgri bit će deložirana romska obitelj Hadža, po pravomoćnom rješenju koje je donio pulski Općinski sud. Grad Vodnjan je, podsjetimo, pokrenuo ukupno 14 parničnih postupaka u cilju iseljenja bespravnih stanara iz svojih nekretnina, a lani u listopadu već je deložirana obitelj Ademi.

Na sastanku u Vladinom Uredu za nacionalne manjine donesen je zaključak da se do 10. svibnja potpiše pismo namjere kojim bi bio određen način rješavanja problematike Roma u Vodnjanu i deložacije bile odgođene, no do toga nije došlo, kaže gradonačelnik Klaudio Vitasović.

- Deložacija najavljena za 15. svibnja bit će provedena po sudskom rješenju, a na državnoj razini nismo dobili nikakvu povratnu informaciju iako smo poslali još jedan dopis. Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) nam je uputila dopis da na području Grada Vodnjana nemaju nijednu nekretninu koja bi bila adekvatna za smještaj Roma. Napisali su nam da im mi dostavimo podatak ima li Republika Hrvatska nekih nekretnina u svom vlasništvu na području Istarske županije. Da to nije žalosno, bilo bi smiješno, rekao je Vitasović. (P. LUKEŽ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter